Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ξενάγηση» από Σοϊγκού σε ρωσικά οπλικά συστήματα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, όπου τον υποδέχθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν τη φρεγάτα «Στρατάρχης Σαποσνίκοφ» του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

Ο Ρώσος υπουργός παρουσίασε επίσης στον Βορειοκορεάτη ηγέτη ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal» καθώς και τρία στρατηγικά αεροσκάφη, που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα.

«Μπορεί να πετάξει από την Μόσχα στην Ιαπωνία και πάλι πίσω», δήλωσε ο Σοϊγκού στον Κιμ, δείχνοντάς του ένα από τα αεροσκάφη. Ο Κιμ φάνηκε να ενδιαφέρεται για πώς εκτοξεύονται πύραυλοι από αεροσκάφος. Ρώσος αξιωματούχος τού είπε ότι τα στρατηγικά αεροσκάφη αποτελούν βασικό τμήμα των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

Ο Κιμ, που πραγματοποιεί στη Ρωσία το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της επιδημίας της Covid-19, έφθασε στο αεροδρόμιο Κνεβίτσι στο Βλαδιβοστόκ, προερχόμενος από τον Κομσομόλσκ επί του Αμούρ, όπου χθες επισκέφθηκε εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης