Κατασκευή νέας (μικρής...) Αγίας Σοφιάς στη Συρία

Μια νέα νέα Αγία Σοφία στη Συρία, έστω μικρότερων διαστάσεων μπορεί να είναι σύντομα πραγματικότητα, και μάλιστα στη Συρία.

Με τη βοήθεια των Ρώσων οι Σύροι πολιτοφύλακες που στηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν μια νέα μικρή εκκλησία, αντίγραφο της Αγίας Σοφία στη Συρία,  ως απάντηση στην μετατροπή του ναού της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί από την ισλαμική Κυβέρνηση Ερντογάν.

H ιδέα για το κτίριο προτάθηκε από έναν άντρα που ονομάζεται Nabeul Al-Abdullah, ο επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής πολιτοφυλακής εντός της επαρχίας.

Αφού έλαβε την έγκριση του μητροπολίτη της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χάμα, Nicolas Baalbaki, τα σχέδια παρουσιάστηκαν στη συνέχεια στον ρωσικό στρατό εντός της Συρίας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τον Αύγουστο.

Το αντίγραφο πρόκειται να χτιστεί ειδικά στην ελληνική Ορθόδοξη πλευρά της πόλης Al-Suqaylabiyah, σε ένα κομμάτι γης που δωρίστηκε από τον αρχηγό της πολιτοφυλακής Al-Abdullah. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ρωσική ομάδα στη στρατιωτική βάση Hmeimim της Λατάκια ήδη εργάζεται σε σχέδια για την κατασκευή.

Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα Rai Al-Youm, ο Ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov δήλωσε ότι η Συρία είναι η ιδανική τοποθεσία για το μίνι αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, διότι «σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που δείχνει σαφώς την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου».

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δεν μετέτρεψε ποτέ έναν τόπο λατρείας μιας θρησκείας σε έναν τόπο λατρείας μιας άλλης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης