Καταλονία: 138.000 στρέμματα βλάστησης κατέστρεψε η πυρκαγιά και συνεχίζει...-Οι καπνοί φαίνονταν από τη Βαρκελώνη, 150χλμ νότια

Καταλονία μεγάλη πυρκαγιά

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καταλονίας δήλωσε ότι "η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από την Κυριακή τη βορειοανατολική Ισπανία, κοντά στη γαλλική μεθόριο, και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών Γάλλων και ενός Ισπανού, εξακολουθεί να μαίνεται σήμερα, Τρίτη".

Πυροσβεστικά αεροσκάφη σταμάτησαν τις επιχειρήσεις χθες βράδυ λόγω των ανέμων, αλλά η φωτιά δεν εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σήμερα το πρωί σχεδιάζεται επιχείρηση κατάσβεσης και με την υποστήριξη πυροσβεστικών αεροσκαφών», τόνισε η εκπρόσωπος.

Οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί χθες από τη Βαρκελώνη, τουλάχιστον 150 χλμ. νοτίως της μεθορίου.

Ωστόσο η φωτιά δεν επεκτάθηκε τη νύχτα και αφού κατέστρεψε περισσότερα από 138.000 στρέμματα βλάστησης.

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία, μεταξύ Περπινιάν και Φιγκέρες, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία και από δύο κατευθύνσεις, αφού είχε κλείσει δύο φορές από την Κυριακή. Η γραμμή της ταχείας αμαξοστοιχίας που συνδέει το Περπινιάν και με τη Βαρκελώνη επίσης τέθηκε στην κυκλοφορία.

Χιλιάδες κάτοικοι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, στην ισπανική πλευρά των συνόρων, σε 17 χωριά. Όσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους φιλοξενούνται σε κέντρα για έκτακτες καταστάσεις, κυρίως στην περιοχή Φιγκέρες.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο μόνο στον τομέα Πορτ-Μπου, στην ισπανική πλευρά, μια τοποθεσία στις μεσογειακές ακτές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης