Καταγγελτικό «αέρα» φέρνει στην Ευρώπη η Φράνσις Χόγκεν

Οι αποκαλύψεις της Φράνσις Χόγκεν για τη λειτουργία του Facebook δημιούργησαν μεγάλο «θόρυβο» για την πλατφόρμα την οποία η πρώην product manager της κατηογόρησε ότι επιδιώκει τα κέρδη σε βάρος του κοινού καλού, βλάπτοντας την ψυχική υγεία των νέων χρηστών.

Η Χόγκεν αφού κατέθεσε στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα, και πλέονκαλείται να μοιραστεί τα ευρήματά της με νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Χόγκεν έτσι θα καταθέσει στις 25 Οκτωβρίου σε κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει το νομοσχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για την ηλεκτρονική ασφάλεια. Θα μοιραστεί επίσης τις ιδέες της για τον τρόπο ρύθμισης των κοινωνικών μέσων, σύμφωνα με σχετική κυβερνητική ανακοίνωση.

«Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφάσεις που λαμβάνουν εταιρείες όπως το Facebook όταν θυσιάζουν την ασφάλεια των χρηστών για τη συμμετοχή των χρηστών», δήλωσε ο  συντηρητικός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής, Damian Collins.

Η Χόγκεν έχει επίσης κληθεί να καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο, σε ακρόαση στις 8 Νοεμβρίου.

Άνθρωποι όπως η Χόγκεν «δείχνουν την επείγουσα ανάγκη θέσπισης δημοκρατικών κανόνων για τον διαδικτυακό κόσμο προς το συμφέρον των χρηστών», ανέφερε σε δήλωσή της η  πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, Anna Cavazzini.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης