Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνία για τους αγνοούμενους- Σημάδια ζωής στα ερείπια

Απεγνωσμένα ψάχνουν οι διασώστες για παγιδευμένους επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε εν μέρει χθες στη νότια Φλόριντα.

Το κτίριο, πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε οικοδομηθεί το 1981 και είχε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα του που κατέρρευσε βρίσκονταν τα 55 από αυτά τα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και την εφημερίδα Miami Herald, τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους, 12 τραυματίστηκαν με δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 99 αγνοούνται.

Πρακτορεία όπως το BBC και οι New York Times μιλούν για ένα νεκρό.

 Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, έχουν διασωθεί ως εδώ 35 άνθρωποι. Η διάσωση ενός μικρού αγοριού καταγράφηκε σε βίντεο.

Όπως αναφέρει το BBC, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 102 άτομα. Παραμένει, ωστόσο, ασαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο κτίριο όταν κατέρρευσε. Σύμφωνα με τους NYT, οι αξιωματούχοι έχουν μετρήσει 53 άτομα που ζούσαν στο κτίριο.

Δεκάδες επιζώντες έχουν τραβηχτεί από τα ερείπια.

«102 άνθρωποι εντοπίστηκαν (...) και είναι ασφαλείς», αλλά «δεν έχουμε ακόμη κανένα νέο για τουλάχιστον 99» ανθρώπους, δήλωσε η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα κάνοντας λόγο για «φριχτό εφιάλτη».

Καθώς οι οικογένειες περιμένουν απεγνωσμένα για νέα, τα σωστικά συνεργεία εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο και, όπως είπαν, ακούν ανθρώπους να χτυπούν ανάμεσα στα συντρίμμια. Παραμένει ασαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση του ηλικίας 40 χρόνων κτιρίου.

Μόλις βράδιασε, εκατοντάδες διασώστες χρησιμοποιούσαν κάμερες σόναρ και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους αναζητώντας στα ερείπια για επιζώντες. Οι ομάδες μπήκαν σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης κάτω από το κτίριο σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν τα θύματα.

Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν ήχους από χτυπήματα και άλλους θορύβους, αλλά δεν ανίχνευσαν φωνές ανάμεσα  στους τόνους των συντριμμιών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι προσπάθειες φέρουν ρίσκο καθώς θα μπορούσαν να καταρρεύσουν περαιτέρω ερείπια. Η συνεχής βροχόπτωση και οι καταιγίδες περιπλέκουν περαιτέρω ένα ήδη δύσκολο έργο για τις ομάδες αναζήτησης και διάσωσης.

Οι αρχές έχουν αρχίσει να λαμβάνουν δείγματα DNA από συγγενείς όσων αγνοούνται.

Συγγενείς των αγνοουμένων συγκεντώθηκαν γύρω από ένα κοινοτικό κέντρο λίγα τετράγωνα από το γκρεμισμένο κτίριο, περιμένοντας πληροφορίες και φοβούμενοι τα χειρότερα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης