Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πυροβολισμούς

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε γραφείο κοινωνικής στήριξης για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, ένας έως τρεις ύποπτοι άνοιξαν πυρ, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου στις 11 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. Στο κτήριο πραγματοποιείτο εκδήλωση εν όψει των εορτών, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δύο ύποπτοι -ένας άνδρας και μια γυναίκα- διέφυγαν με ένα μαύρο όχημα 4Χ4 και στη συνέχεια έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητά τα ονόματά τους. Πρόκειται για τον Σάγεντ Ρίζβαν, 28 ετών, Αμερικανό πολίτη και κάτοικο της περιοχής και την Τασφίν Μαλίκ, μία 27χρονη γυναίκα, άγνωστης υπηκοότητας.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, αν και σύμφωνα με αναφορές, οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό και ήταν καλά προετοιμασμένοι για την επίθεση. Ο αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, Ντέιβιντ Μπόουντιτς, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε», είπε.

Ενημέρωση για το συμβάν έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών, καθώς και ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα προκειμένου οι Αμερικανοί πολίτες να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης