Κίνα: Ξεκινά εκστρατεία για να πειστούν οι διστακτικοί ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν

Καθώς η Κίνα προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό των ηλικιωμένων που έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, οι αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό εμπόδιο: τον φόβο πολλών ότι το εμβόλιο θα τους κάνει κακό.

Ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων ομάδων θεωρούνταν πάντα κρίσιμος παράγοντας προκειμένου η Κίνα να ανοίξει και πάλι, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πολιτικής της «μηδενικής covid».

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την προσβασιμότητα στα εμβόλια και να ξεκινήσει στοχευμένα προγράμματα εμβολιασμού σε οίκους ευγηρίας και άλλους χώρους ώστε να ανοσοποιηθούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Επίσης δεσμεύθηκε να ανανεώσει τις προσπάθειές του να παρουσιάσει τα οφέλη του εμβολίου, όμως το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι να καταφέρει να πείσει τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την απουσία αποτελεσματικότητας είναι πιθανόν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αρνούνται ή καθυστερούν τον εμβολιασμό τους», δήλωσε η Φλόρενς Ζανγκ ερευνήτρια στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Τζινάν στην Κίνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει έρευνες για τη διστακτικότητα έναντι των εμβολίων μεταξύ των ηλικιωμένων στην Κίνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης