Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο- Δύο παιδιά νεκρά

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκαέξι άλλα τραυματίστηκαν όταν ένας άντρας εισήλθε σε νηπιαγωγείο με μαχαίρι στη νότια Κίνα, όπως αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από την επίθεση στην πόλη Μπέιλιου, στην αυτόνομη περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την επίθεση, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στην Κίνα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από επιθέσεις με μαχαίρια σε σχολεία τα τελευταία χρόνια.

Εκείνοι που βρέθηκαν να έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις ήταν συνήθως άνθρωποι που έπασχαν από ψυχική ασθένεια, ή επεδίωκαν εκδίκηση κατά υπαλλήλων ή ατόμων που γνώριζαν, αναφέρει το BBC.

Το κίνητρο της επίθεσης της Τετάρτης δεν είναι σαφές, αλλά ο ύποπτος φέρεται να εισήλθε στο νηπιαγωγείο στις 14:00 τοπική ώρα. Δεκαέξι παιδιά και δύο δάσκαλοι τραυματίστηκαν.

Το Xinhua ανέφερε ότι στη συνέχεια δύο παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους.  

Δύο από τους τραυματίες υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και άλλοι δεκατέσσερις υποβλήθηκαν σε ιατρική περίθαλψη.

Τα νηπιαγωγεία στην Κίνα δέχονται παιδιά από την ηλικία των τριών έως έξι ετών.

Προηγούμενες θανατηφόρες επιθέσεις σε παιδιά σχολικής ηλικίας στην Κίνα περιλαμβάνουν ένα περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2019 στο οποίο οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι και ο θάνατος εννέα μαθητών γυμνασίου στη βόρεια Κίνα όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους τον Απρίλιο του 2018.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης