Κίνα: «Μίνι» χαλάρωση των περιορισμών Covid για τους ταξιδιώτες

Χαλαρώνει το Πεκίνο τα μέτρα κατά του Covid-19 για τις διεθνείς αφίξεις, με την υποχρεωτική καραντίνα να μειώνεται -όχι θεαματικά- από 10 σε 8 ημέρες.

Η Κίνα χώρα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που διατηρεί τόσο αυστηρή υγειονομική πολιτική κατά του κορωνοϊού, με τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά για τους περισσότερους ξένους πολίτες.

Η κυβερνητική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου της δημόσιας τηλεόρασης CCTV, ανήγγειλε επίσης τη λήξη της ισχύος ενός κανονισμού που προέβλεπε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα ματαιώνονται για μία ή δύο εβδομάδες σε περίπτωση που ανακαλύπτεται, κατά την άφιξη, υπερβολικά υψηλός αριθμός θετικών στον Covid-19 επιβατών στο αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ανακούφιση για πολυάριθμούς ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα το φόβο ότι οι πτήσεις τους θα μπορούσαν να ματαιωθούν την τελευταία στιγμή.

Συχνά ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν εβδομάδες, ακόμη και μήνες, εκτός Κίνας πριν ξαναβρούν θέσεις σε μια πτήση.

Επιπλέον οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα μόνο ενός τεστ PCR, το οποίο πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 48 ώρες πριν από την επιβίβαση για την Κίνα, αντί για δύο που απαιτούνταν μέχρι τώρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης