Κίεβο: Τεθωρακισμένα πέρασαν τα σύνορα από τη Ρωσία

Τους φόβους επιστροφής σε ανοιχτή σύγκρουση μετά τις εμπρηστικές κάλπες των φιλορώσων ενισχύουν καταγγελίες του Κιέβου ότι φάλαγγα με 32 άρματα μάχης και 30 φορτηγά με μαχητές και βαρύ οπλισμό πέρασε από το έδαφος της Ρωσίας στις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού και ρώσων μισθοφόρων στις γραμμές του μετώπου» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο -χωρίς ο ίδιος να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία και δίχως να έχει επιβεβαιωθεί επί του παρόντος από τρίτες πλευρές η πληροφορία.

Σύμφωνα με τον Αντρίι Λισένκο, στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές επαρχία Λουχάνσκ πέρασαν την Πέμπτη 32 άρματα μάχης και 30 στρατιωτικά φορτηγά με μαχητές και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στην ανατολική Ουκρανία φέρεται να πέρασε και φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας.

Ουδέν σχόλιο ήλθε από τη Μόσχα σχετικά με τις δηλώσεις Λισένκο, ωστόσο νωρίτερα η Ρωσία είχε αποκρούσει εκ νέου κατηγορίες της Δύσης ότι αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες και 16 τραυματίες στις ανατολικές επαρχίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης