Ιταλική εκκλησία ζητά συγγνώμη γιατί ο επίσκοπος είπε στα παιδιά ότι «δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης»

Μια ρωμαιοκαθολική επισκοπή στη Σικελία ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς αφού ο επίσκοπός της είπε σε μια ομάδα παιδιών ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπήρχε.

Σε μια θρησκευτική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα, ο επίσκοπος Αντόνιο Σταλιανό είπε επίσης ότι η κόκκινη στολή του Άγιου Βασίλη είχε επιλεγεί από την Coca-Cola για δημοσιότητα, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σχόλια εξόργισαν τους γονείς.

Σε μια απολογία, ο ιερέας Αλεσάντρο Παολίνο, από την επισκοπή του Νότο, είπε ότι ο επίσκοπος προσπάθησε να υπογραμμίσει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Είπε επίσης ότι τα σχόλια είχαν στόχο να τονίσουν την ιστορία του Αγίου Νικολάου, της αρχικής έμπνευσης για τη φιγούρα του Άγιου Βασίλη και γνωστού για τα δώρα στους φτωχούς.

«Καταρχάς, εκ μέρους του επισκόπου, εκφράζω τη λύπη μου για αυτή τη δήλωση, η οποία έχει δημιουργήσει απογοήτευση στα μικρά παιδιά και θέλω να διευκρινίσω ότι οι προθέσεις του Μονσινιόρ Σταλιάνο ήταν πολύ διαφορετικές», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Παολίνο σε ανάρτησή του στην επισκοπή. σελίδα στο Facebook.

Ο Σεβασμιώτατος Παολίνο, ο οποίος είναι διευθυντής επικοινωνίας για την επισκοπή του Νότου, είπε ότι ο επίσκοπος ήθελε τα παιδιά «να προβληματιστούν για το νόημα των Χριστουγέννων», λέγοντας ότι η 25η Δεκεμβρίου είχε γίνει γνωστή για τον καταναλωτισμό.

«Αν όλοι μπορούμε να αντλήσουμε ένα μάθημα, μικροί ή μεγάλοι, από τη φιγούρα του Άγιου Βασίλη... είναι το εξής: λιγότερα δώρα για να «δημιουργήσουμε» και να «καταναλώσουμε» και περισσότερα «δώρα» να μοιραστούμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, ο επίσκοπος είπε ότι δεν είχε πει στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπήρχε, αλλά ότι υπήρχε ανάγκη «να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικό από αυτό που δεν είναι».

«Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα φώτα και τα ψώνια έχει πάρει τη θέση των Χριστουγέννων».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης