Ιταλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών

Στο Παλέρμο της Σικελίας, από όπου ξεκίνησε η απεργία, το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση. Ο επικεφαλής των οδηγών φορτηγών του νησιού, Μαριάνο Φέρο, ενώ η πορεία κατευθυνόταν προς την έδρα της περιφέρειας, δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, ακόμη και να θυσιάσουμε την ζωή μας. Δεν σταματάμε, οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν ότι επιβάλλεται ή να πάνε σπίτι τους» .

Ο συνολικός αριθμός των μπλόκων στους αυτοκινητοδρόμους, από χθες βράδυ έχει μειωθεί αισθητά. Οι απεργοί που υποστηρίζουν την «σκληρή γραμμή» και δεν θέλουν να αφήσουν να περάσουν τα οχήματα όσων οδηγών δεν απεργούν είναι συγκεντρωμένοι κυρίως στην Σικελία, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι και στην Καλαβρία.

Σήμερα το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη της Σικελίας, Ραφαέλε Λομπάρντο για να εξετάσουν τις διεκδικήσεις των απεργών, που ζητούν μείωση της τιμής των καυσίμων και των διοδίων.

Έξω από το Τορίνο, ένας οδηγός φορτηγού που προσπαθούσε να παρακάμψει τα μπλόκα τραυμάτισε ελαφρά, με το όχημά του έναν 38κτάχρονο συνάδελφό του.

Χθες μια Γερμανίδα οδηγός φορτηγού που δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ιταλό απεργό. Οδηγήθηκε στην φυλακή και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η Ιταλίδα υπουργός εσωτερικών, Άννα Μαρία Καντσελιέρι συνεχίζει να ζητεί από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών να άρουν όλα τα μπλόκα, ενώ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης αφήνουν να διαρρεύσει ότι ερευνάται και τυχόν παρείσφρηση της μαφίας στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης