Ιταλία: Στους επτά οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή βροχόπτωση και τις πρωτοφανείς κατολισθήσεις που έπληξαν το Σάββατο το πυκνοκατοικημένο νησί Ίσκια, με την ιταλική κυβέρνηση να κηρύσσει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ο απολογισμός των θυμάτων της κατολίσθησης στην Κασαμίτσιολα αυξήθηκε στους επτά νεκρούς, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πέντε», δήλωσε χθες ο νομάρχης της Νάπολης, ο Κλαούντιο Παλόμπα. Στα θύματα της καταστροφής συγκαταλέγονται ένα νεογέννητο και δυο παιδιά.

Η Κασαμίτσιολα, μικρή πόλη 8.000 κατοίκων τον χειμώνα, γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, στο πολυτελές νησί Ίσκια, κοντά στο Κάπρι, είχε χτυπηθεί το 2017 από σεισμό ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από πολύ ισχυρότερο σεισμό στα τέλη του 19ου αιώνα.

Επιτόπου, πάνω από 200 μέλη της Πολιτικής Προστασίας και των δυνάμεων επιβολής της τάξης αναζητούσαν χθες αγνοούμενους, καθώς εκατοντάδες εθελοντές, με τη λάσπη ως τα γόνατα, προσπαθούσαν να καθαρίσουν δρόμους. Κουφάρια και υπολείμματα αυτοκινήτων και λεωφορείων που συνέθλιψε η βίαιη κατολίσθηση λάσπης και βράχων ήταν λίγο ως πολύ παντού, ενώ μηχανήματα έργου προσπαθούσαν να διανοίξουν την πρόσβαση σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης