Ιταλία: Νέες σεισμικές δονήσεις προκαλούν επιπλέον ζημιές στην περιοχή Φινάλε Εμίλια

Σεισμός Φινάλε Εμίλια

Στη διάρκεια της νύχτας στην βορειοανατολική Ιταλία, σημειώθηκαν δύο νέες σεισμικές δονήσεις, η μία μεγέθους 4,3 βαθμών, προκαλώντας επιπλέον ζημιές στα κτίρια που είχαν πληγεί από τον σεισμό της Κυριακής, στη Φινάλε Εμίλια, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ο φόβος επέστρεψε», δήλωσε ο Φερνάντο Φεριόλι, δήμαρχος της Φινάλε Εμίλια, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 βαθμών της Κυριακής που προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων.

Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν περίπου τα μεσάνυχτα και έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, αφού το εστιακό τους βάθος ήταν μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν καταστραφεί, αλλά όσο συνεχίζονται οι σεισμοί, αυτό θα είναι αδύνατον», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Φεριόλι είπε ακόμη πως οι σημερινοί σεισμοί προκάλεσαν νέες ζημιές στα κτίρια που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό. Τεχνικά συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ελέγχουν τα κτίρια ειδικά στο κέντρο της πόλης για να καταγράψουν τις καινούργιες ζημιές.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν 18 μετασεισμοί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης