Ιταλία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων τις παραμονές των γιορτών

Η ιταλική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την έξοδο από τον δήμο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ο Ιταλός Υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους κατά το μήνα Δεκέμβριο, μιας και οι περιορισμοί θα συνεχιστούν και ότι απαγορεύεται επίσης να εγκαταλείψουν τον ίδιο τον δήμο κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να αποφευχθούν πολλές συναντήσεις λόγω κινδύνου ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο Σπεράντσα παρενέβη σήμερα στη Γερουσία για να δώσει κάποιες ενδείξεις σχετικά με τα μέτρα που θα συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο επόμενο διάταγμα με τους περιορισμούς για το μήνα Δεκέμβριο και εν όψει των χριστουγεννιάτικων διακοπών,οι οποίοι θα πρέπει να εγκριθούν τις επόμενες ημέρες.

Χωρίς χριστουγεννιάτικες αγορές και με απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο

Η Ιταλία καταγράφει επί του παρόντος τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τα τέλη Μαρτίου και ο πρωθυπουργός Τζιουσέπε Κόντε είπε στους Ιταλούς πως θα γιορτάσουν «πιο νηφάλια Χριστούγεννα, χωρίς συγκεντρώσεις, αγκαλιές και φιλιά την παραμονή των Χριστουγέννων».

Πολλές ιταλικές περιοχές βρίσκονται υπό μερικό λοκντάουν και οι μετακιν΄σεις μεταξύ τους είναι περιορισμένες. Αυτά τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι ένα έκτακτο διάταγμα ενδέχεται να καταστήσει πιο χαλαρούς τους κανόνες μετά από αυτήν την ημερομηνία.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του διατάγματος συζητούνται ακόμη από τους υπουργούς. Πιστεύεται ότι δεν θα υπάρχει επίσημο όριο στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, αλλά η κυβέρνηση έχει συστήσει στους ανθρώπους να «σχεδιάσουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι».

Οι εκκλησίες είναι ελεύθερες να παραμείνουν ανοιχτές, αλλά η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 22:00 σε εθνικό επίπεδο σημαίνει ότι η παραδοσιακές συγκεντρώσεις τα μεσάνυχτα είναι απίθανο να συμβεί. Η αγαπημένη ιταλική χριστουγεννιάτικη αγορά, εν τω μεταξύ, έχει ήδη απαγορευτεί.

"Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιβάλουμε μεγαλύτερες προφυλάξεις για να αποτρέψουμε την αύξηση των λοιμώξεων", δήλωσε ο κ. Κόντε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης