Ισραήλ: Αν και εμβολιασμένοι με Pfizer, μολύνονται ευρέως με την μετάλλαξη Δέλτα

Περίπου οι μισοί ενήλικες που έχουν προσβληθεί από την μετάλλαξη Δέλτα στο Ισραήλ, είναι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιοτης Pfizer, απόδειξη ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία. 

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – και για εμβολιασμένους – καθώς και άλλους περιορισμούς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου, πιο μεταδοτικού στελέχους, το οποίο έχει θέσει εκ νέου σε συναγερμό επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων είναι πλέον η μετάλλαξη «Δέλτα».

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι ότι ακόμη και αν εξαπλωθεί η εν λόγω μετάλλαξη, τα στοιχεία από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών βαριάς νόσησης και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, που αποτέλεσαν ένα μεγάλο βάρος για το σύστημα Υγείας της χώρας κατά τα προηγούμενα ξεσπάσματα.

Ο αριθμός κρουσμάτων στο Ισραήλ ήταν σχετικά χαμηλός λαμβάνοντας υπόψη ανάλογα ποσοστά σε διεθνές επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, τα νέα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν σε πάνω από 200 την Πέμπτη, συγκριτικά με περίπου 10 ημερησίως, που καταγράφονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου.

Η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στα τέλη του 2020, έχει πλέον εντοπιστεί σε πάνω από 70 χώρες. Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας αναμένουν ότι σύντομα αυτή θα είναι η επικρατέστερη μετάλλαξη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Προς το παρόν η επιδημία covid-19 σημειώνει ύφεση, με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και των θανάτων που καταγράφονται παγκοσμίως να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Όμως ήδη πολλές χώρες, όπως η Ινδονησία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και το Ισραήλ, παρατηρούν αναζωπύρωση του αριθμού των νέων μολύνσεων, η οποία εν μέρει οφείλεται στην εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, ενώ πολλές χώρες φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενες. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης