Ισραήλ: «Στη θέση του» το σύστημα αεράμυνας THAAD

«Στη θέση του» βρίσκεται το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD, το οποίο απέστειλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν διευκρίνισε αν το προηγμένο αυτό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι επιχειρησιακό.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους πριν από την άφιξή του στην Ουκρανία, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters ότι «έχουμε την ικανότητα να το θέσουμε σε λειτουργία πολύ γρήγορα και είμαστε εντός προγράμματος όσον αφορά τις προσδοκίες μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι η ανάπτυξη του THAAD μαζί με περίπου 100 Αμερικανούς στρατιώτες, αποσκοπεί να βοηθήσει στην άμυνα του Ισραήλ, το οποίο εξετάζει την απάντηση που θα δώσει στο Ιράν για πυραυλική την επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως έχει καλή γνώση του πότε και του πώς το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν. Είπε όμως επίσης πως βλέπει μια ευκαιρία για να τελειώσουν τα πλήγματα των δύο εχθρών.

«Ισραηλινή απόφαση» τα αντίποινα στο Ιράν

Ο Όστιν φάνηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν. «Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα είναι αυτό το πλήγμα» του Ισραήλ, σημείωσε προς τους δημοσιογράφους.

«Στο τέλος της μέρας, πρόκειται για μια ισραηλινή απόφαση, και το αν οι Ισραηλινοί πιστεύουν ή όχι ότι είναι αναλογική και το πώς την αντιλαμβάνονται οι Ιρανοί, θέλω να πω ότι αυτά μπορεί να είναι δύο διαφορετικά πράγματα», σημείωσε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης