Ιράν: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο μεταρρυθμιστής Μεχραλιζαντέχ, 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Ο Μοχσέν Μεχραλιζαντέχ, ένας από τους δύο μεταρρυθμιστές υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές στο Ιράν, αποφάσισε σήμερα να αποσύρει την υποψηφιότητά του, 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά την πληροφορία είχε μεταδώσει το επίσημο πρακτορείο Irna, χωρίς να αναφέρει την πηγή του, προτού την επιβεβαιώσει και το ανταγωνιστικό του Isna, το οποίο επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο της προεκλογικής ομάδας του Μεχραλιζαντέχ.

Αυτός δεν έδωσε εξηγήσεις για την απόφαση του Μεχραλιζαντέχ να αποχωρήσει από την κούρσα, λέγοντας μόνο ότι “σε μερικές ώρες” θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με το Isna.

Από τους επτά υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές (πέντε υπερσυντηρητικούς και δύο μεταρρυθμιστές) ο Μεχραλιζαντέχ ήταν ο μοναδικός που δεν ξεπερνούσε το 1% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ispa.

Ο υπερσυντηρητικός Εμπραχίμ Ραϊσί, επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής, θεωρείται φαβορί των εκλογών. Πριν τέσσερα χρόνια, όταν ήταν ξανά υποψήφιος, ο Ραϊσί είχε συγκεντρώσει το 38% των ψήφων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης