Ινδία: Ραγδαία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους - 343.000 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα τα 24 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτήν τη χώρα εξαπλώνεται στον κόσμο.

Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος, το B.1.617, έχει εντοπιστεί σε κρούσματα σε οκτώ χώρες της αμερικανικής ηπείρου, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Xάιρο Μέντες, ειδικός για τις μολυσματικές νόσους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Αυτές οι παραλλαγές έχουν μια μεγαλύτερη ικανότητα μετάδοσης, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε βρει οποιεσδήποτε παράπλευρες συνέπειες», σημείωσε ο Μέντες. "Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι εξαπλώνονται γρηγορότερα", πρόσθεσε.

Σε αυτούς που έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος περιλαμβάνονται ταξιδιώτες στον Παναμά και την Αργεντινή που έφτασαν στις χώρες αυτές από την Ινδία ή την Ευρώπη.

Στην Καραϊβική, κρούσματα της ινδικής παραλλαγής έχουν εντοπιστεί στην Αρούμπα, στον Άγιο Μαρτίνο (Ολλανδία) και στη Γουαδελούπη (υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας).

Το παραλλαγμένο στέλεχος έχει εξαπλωθεί στο Νεπάλ και έχει επίσης εντοπιστεί στη Βρετανία, όπως και στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ινδίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι θάνατοι από την COVID-19 που καταγράφηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου ανέρχονται σε 4.000 και τα κρούσματα σε 343.144.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφονται 4.000 ή περισσότεροι θάνατοι, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμεινε κάτω των 414.188 που ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα και καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Με την προσθήκη των νέων κρουσμάτων, ο συνολικός αριθμός τους στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα τα 24 εκατομμύρια. Επίσης με τους νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 στη χώρα ανήλθε σήμερα σε 262.317.

Ωστόσο η έλλειψη τεστ σε πολλά μέρη της χώρας σημαίνει ότι πολλοί θάνατοι και κρούσματα δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο απολογισμό και ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι από πενταπλάσιοι ως δεκαπλάσιοι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης