Ινδία: Παγιδευμένοι επί 10 ημέρες – Οι πρώτες εικόνες από τους εργάτες που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα βίντεο με τους 41 εργάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι από τις 12 Νοεμβρίου μετά την κατάρρευση οδικής σήραγγας στην Ινδία.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν όταν κατέρρευσε οδική σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων που κατασκευαζόταν σε αυτοκινητόδρομο, μέρος ενός δρόμου ινδουιστικού προσκυνήματος στο κρατίδιο Ουταρχάντ.

Το βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές δείχνει περίπου 10 από τους εγκλωβισμένους εργάτες να στέκονται σε ένα ημικύκλιο μπροστά από την κάμερα, φορώντας κράνη και γιλέκα ασφαλείας.

Ένας διασώστης ακούγεται να ζητεί από τους άνδρες να πουν τα ονόματά τους στην κάμερα, ο ένας μετά τον άλλον, και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους μέσω του ασύρματου που τους έχει σταλεί. «Είμαστε καλά» ακούγεται να λέει ένας από τους παγιδευμένους. «Θα σας βγάλουμε σύντομα, μην ανησυχείτε» τού λέει ένας από τους διασώστες. Το βίντεο τραβήχτηκε με ιατρική ενδοσκοπική κάμερα, την οποία κατέβασαν οι διασώστες μέσω ενός αγωγού διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών που τοποθετήθηκε χθες.

Οι άνδρες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους και απαντούν στις ερωτήσεις των διασωστών, επεσήμανε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι αρχές δηλώνουν ότι οι εγκλωβισμένοι είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε φως, οξυγόνο, τρόφιμα, νερό και φάρμακα. Ωστόσο δεν έχουν διευκρινίσει τι προκάλεσε την κατάρρευση, αν και στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις, πλημμύρες και σεισμοί.

Οι προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι εργάτες καθυστερούν λόγω της δυσκολίας να ανοιχθεί μια τρύπα στα συντρίμμια από την κατάρρευση της σήραγγας, ώστε να τοποθετηθεί αγωγός που θα τους επιτρέψει να ανέλθουν στην επιφάνεια.

Σήμερα οι διασώστες αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διάνοιξη της τρύπας δια μέσου των συντριμμιών. Οι εργασίες ανεστάλησαν την Παρασκευή λόγω της βλάβης που υπέστη ένα μηχάνημα και των ανησυχιών για νέα κατολίσθηση. Οι αρχές εργάζονται ταυτόχρονα πάνω σε πέντε διαφορετικά σχέδια για τον απεγκλωβισμό των εργατών.

Ο Αμπισέκ Σάρμα, ψυχίατρος, μετέβη στο σημείο και ζήτησε από τους 41 άνδρες να περπατούν στον χώρο που διαθέτουν, να κάνουν ελαφρές ασκήσεις γιόγκα και να συζητούν μεταξύ τους.

Οι εγκλωβισμένοι άνδρες είναι χαμηλόμισθοι εργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από φτωχά κρατίδια της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης