Ινδία: «Καμπανάκι» επιστημόνων για παγκόσμια επαγρύπνηση απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα

Το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και μπορεί να μολύνει ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει από covid-19 ή έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου, αναφέρει σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα ομάδα Ινδών επιστημών.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, όπως μετονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι είναι πιο μεταδοτικό κατά 50% σε σχέση με το στέλεχος που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία, ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες του SARS-CoV-2 Genetics Consortium και του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών.

Οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι «προηγούμενη μόλυνση και μερικός εμβολιασμός δεν αρκούν για να εμποδίσουν την εξάπλωσή του, όπως συνέβη στο Νέο Δελχί, και χρειάζεται ισχυρή υγειονομική απάντηση σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να περιοριστεί».

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα 132.364 νέα κρούσματα για το προηγούμενο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 2.714, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Συνολικά στη χώρα 28,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την covid-19, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους θανάτους να ανέρχονται σε 340.702, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης