Ιλινόι: Κέρδισε τον μαραθώνιο γιατί οι άλλοι έχασαν τον δρόμο

Ένας άνδρας στο Ιλινόι κέρδισε απροσδόκητα τον Μαραθώνιο Quad Cities το περασμένοΣαββατοκύριακο, όταν οι δύο Κενυάτες δρομείς που τον είχαν ξεπεράσει αποκλείστηκαν αφού έχασαν τον δρόμο.

Ο Tyler Pence πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες, 15 λεπτά, 6 δευτερόλεπτα για να γίνει ο πρώτος δρομέας των ΗΠΑ από το 2001 που κέρδισε τον αγώνα μέσω των Quad Cities κατά μήκος του ποταμού Μισισιπή στο Ιλινόι και την Αϊόβα.

Ο Pence, ο προπονητής στίβου και αντοχής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι-Σπρίνγκφιλντ, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του με τη νίκη και πήρε το πρώτο βραβείο $ 3.000.

Η νίκη του Pence ήρθε αφού ο Elijah Mwangangi Saolo και ο Luke Kibet παρέκκλιναν από την πορεία λίγο περισσότερο από τα μισά του τερματισμού, όταν ένας ποδηλάτης τους οδήγησε λανθασμένα, ανέφεραν οι Quad-City Times.

Ο διαιτητής του αγώνα Joe Moreno επιβεβαίωσε ότι ο ποδηλάτης πήγε σε λάθος δρόμο, αλλά είπε ότι οι δύο δρομείς έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι δεν τον ακολουθούν.

«Σε εκείνη τη διασταύρωση όπου συνέβη αυτό το περιστατικό, η πορεία ήταν καλά σημαδεμένη», δήλωσε ο Moreno. «Η σήμανση εμφανίζεται καλά. Οι εθελοντές είναι εκεί. Και το τέταρτο στοιχείο είναι ότι οι ελίτ δρομείς έχουν μια συνάντηση την προηγούμενη μέρα για να εξοικειωθούν με την πορεία ».

Ο Saolo -ο εγγονός του Κενυάτη δρομέα Joseph Nzau -ήταν σε ρυθμό σχεδόν ρεκόρ πριν από το λάθος. Προπονείται στο Νέο Μεξικό και προσπαθεί να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να μείνει στις ΗΠΑ με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Ο Moreno είπε ότι οι υπεύθυνοι του αγώνα σχεδίαζαν να βρουν έναν τρόπο να αποζημιώσουν τον Saolo και τον Kibet.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης