Ιερουσαλήμ: Δύο διαδοχικές εκρήξεις κοντά σε στάσεις λεωφορείων

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση λεωφορείου σε είσοδο της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα τοποθετημένη στο σημείο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί κοντά σε στάση λεωφορείων στην είσοδο της Ιερουσαλήμ πυροδοτήθηκε λίγη ώρα μετά τον πρώτο, τραυματίζοντας ακόμη δύο άτομα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε άλλη στάση λεωφορείων, ενώ η Jerusalem Post μεταδίδει πληροφορίες για συνολικά 18 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για παλαιστινιακές βομβιστικές επιθέσεις. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές, στη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης