Ιαπωνία: Ο Φούμιο Κισίντα είναι ο νέος πρωθυπουργός, μετά τη νίκη του στις εκλογές του κόμματος

Ο Φούμιο Κισίντα, πρώην υπουργός Εξωτερικών με τη φήμη του συναινετικού, πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, αφού εξελέγη σήμερα επικεφαλής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP).

Ο νικητής των εκλογών θα οριστεί πρωθυπουργός σε ψηφοφορία που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί το LDP, και θα οδηγήσει το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν ως τον Νοέμβριο.

Ο Κισίντα, δεν θα έχει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο, ο οποίος έμεινε κενός αφού ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι δεν θα κατέβει στον αγώνα της ηγεσίας του κόμματος - απόφαση που έληξε ουσιαστικά την πρωθυπουργία του.

Ο Κισίντα θα αντιμετωπίσει τώρα τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Παράλληλα έχει να διαχειριστεί μια πιθανή χειμερινή έξαρση του κορωνοϊού και μια οικονομία που αγωνίζεται να βγει από την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια του εκστρατείας, ο Κισίντα επεσήμανε την αποτυχία του συνδυασμού «Abenomics» του Άμπε από επεκτατικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές και τη στρατηγική ανάπτυξης προς όφελος των νοικοκυριών, αλλά μέχρι στιγμής έχει δόσει λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το δικό του όραμα για την οικονομία.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης