Ιάπωνας αξιωματούχος έβαλε τα χέρια στις τσέπες σε ταξίδι στις ΗΠΑ και... βρήκε τον μπελά του

Στόχος αρνητικών σχολίων online έγινε πρόσφατα ο Σεΐτζι Κιχάρα, βοηθός του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ο οποίος καταγράφηκε σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ να στέκεται με τα χέρια στις τσέπες πίσω από τον Φούμιο Κισίντα, ενώ εκείνος μιλούσε στις κάμερες.

Ο 52χρονος Κιχάρα, o οποίος κατέχει τον τίτλο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, αποκάλυψε στο YouTube ότι, αφού επέστρεψε στην πατρίδα, εκτός από την πληθώρα επικριτικών σχολίων που τον χαρακτήριζαν «αγενή» στα social media είχε να αντιμετωπίσει και μια γερή... κατσάδα από τη μητέρα του.

Η «γκάφα» του Κιχάρα σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της «περιοδείας» του Κισίντα σε πέντε χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και το πρώτο τετ-α-τετ του με τον Μπάιντεν με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Στα πλάνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Asahi Shimbun στο Twitter, αναδεικνύοντας το «ατόπημα» του αξιωματούχου, ο Κιχάρα εμφανίζεται να στέκεται δύο-τρία μέτρα πίσω από τον Κισίντα, με τα χέρια στις τσέπες και το κεφάλι στραμμένο προς τα επάνω. Αφού κατεβάζει το βλέμμα συνειδητοποιεί ότι τον «παίρνει» η κάμερα και έτσι βγάζει τα χέρια από τις τσέπες, υιοθετώντας μια πιο επίσημη πόζα.

Αρκετοί σχολιαστές έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά αυτήν την εικόνα, λέγοντας ότι αντανακλά «κακούς τρόπους» και ότι ο Κιχάρα φαίνεται να έχει περισσότερο... τουπέ κι από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό. Το χειρότερο όμως για τον 52χρονο ήταν πως αυτά τα σχόλια έπεσαν στην αντίληψη της ηλικιωμένης μητέρας του, που τον πήρε τηλέφωνο για να του τα ψάλλει, λέγοντας ότι την έκανε να νιώσει ντροπή και συμβουλεύοντάς τον να ράψει τις τσέπες του την επόμενη φορά!

Ο Κιχάρα, που μοιράστηκε αυτήν την ιστορία σε κανάλι πολιτικής ανάλυσης στο YouTube, δικαιολόγησε την κίνηση που κάποιοι βρήκαν αγενή λέγοντας ότι «είναι από τους ανθρώπους που βάζουν τα χέρια στις τσέπες ακόμα και όταν περπατάνε», ενώ πρόσθεσε ότι εκείνες τις στιγμές είχε απορροφηθεί πλήρως από τις δηλώσεις του Κισίντα, τις οποίες προσπαθούσε να απομνημονεύσει για να μεταφέρει αργότερα στα Ιαπωνικά media. «Σκεφτόμουν πώς να μεταδώσω καλύτερα το φιλικό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, με τους αξιωματούχους να αντιδρούν γελώντας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης