Θηριωδίες μετέτρεψαν την Μοσούλη σε Κόλαση

Στην Μοσούλη, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της, θέλουν να δουν τις ιρακινές δυνάμεις και τους πεσμεργκά να διώχνουν τους τζιχαντιστές.

«Έχουμε δει τόσους πολλούς αποκεφαλισμούς, τόσους ανθρώπους να τους πνίγουν μέσα σε κλουβιά, να τους πετούν από ψηλά κτίρια. Εγώ είδα να πετούν έναν άνθρωπο από κτίριο κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη πριν από τρεις μήνες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μια εβδομάδα» εξηγεί ένας κάτοικος.

Από την έναρξη της επιχείρησης αμερικανικά αεροσκάφη πετούν φυλλάδια στην πόλη, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη.

Ο 35χρονος Μοχάμεντ λέει ότι αυτό θα ήταν αδύνατον έτσι κι αλλιώς, καθώς ένα χαντάκι έχει δημιουργηθεί γύρω από πολλές περιοχές. Άλλωστε οι τζιχαντιστές εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες οποιονδήποτε επιχειρεί να φύγει από την πόλη.

Οι κάτοικοι της Μοσούλης ανησυχούν και για την επόμενη μέρα. Φοβούνται τι θα γίνει μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης όταν θα πάρουν τον έλεγχο της πόλης σιίτες μαχητές και ο στρατός του Ιράκ που (ίσως) θέσει υπό κράτηση πολίτες, ακόμα και αν είναι αθώοι, κατηγορώντας τους ότι στηρίζουν την ISIS.

Για την μετά ISIS εποχή στην Μοσούλη Γαλλία και Ιράκ διοργανώνουν την Πέμπτη στο Παρίσι συνάντηση υπουργών με τη συμμετοχή περίπου 20 χωρών, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, οι χώρες του Κόλπου και ευρωπαϊκές χώρες.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν πώς θα σταθεροποιηθούν η Μοσούλη και τα περίχωρά της αφότου το Ισλαμικό Κράτος χάσει το προπύργιό του στο Ιράκ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης