Θανατηφόρα έκρηξη στην πλατεία ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Φονική η έκρηξη σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 53 έχουν τραυματιστεί.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vasip Sahin δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Όμως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μία ώρα αργότερα, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Και λίγη ώρα αργότερα,  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τρεις Ισραηλινοί ήταν μεταξύ των τραυματιών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά οι εθνικότητες των άλλων θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκαν αμέσως.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Μερικά δείχνουν τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μόλις ακούν τον ήχο της έκρηξης ενώ άλλα δείχνουν σορούς διαμελισμένες.

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της έκρηξης έδειχναν ανθρώπους να περπατούν στον δρόμο όταν η βόμβα σε μαύρη σακούλα πυροδοτήθηκε. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην έκρηξη φαίνονταν να κείτονται στον δρόμο ενώ όσοι επέζησαν, έτρεχαν να καλυφθούν. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης