Η Renault αποχωρεί επισήμως από τη Ρωσία

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της στη Ρωσία και το μερίδιό της στη ρωσική εταιρεία Avtovaz,  εφαρμόζοντας την απόφαση αναστολής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Όμιλος Renault διευκρινίζει ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πώληση του 100% των μετοχών που κατείχε στη «Renault Russia» στη Μόσχα και του 67,69% των μετοχών του στην Avtovaz και στο NAMI (Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων).

«Η ολοκλήρωση αυτών των συναλλαγών δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση και έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός όμιλος.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη NAMI δίνει πάντως τη δυνατότητα στον Όμιλο Renault να εξαγοράσει το μερίδιό του στην Avtovaz, το οποίο θα μπορεί να ασκηθεί σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές τα επόμενα έξι χρόνια.

«Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα τις επιδόσεις του Ομίλου και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στη χώρα στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Λούκα ντε Μέο. 

Ο όμιλος  Avtovaz, είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου ότι ήταν έτοιμος να συνεχίσει μόνος του μετά την απόφαση της Renault να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές αρχές εξετάζουν το μέλλον του εργοστασίου της στη Μόσχα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης