Η Nike δίνει στον Λεμπρόν Τζέιμς 1 δισ. δολάρια για ισόβιο συμβόλαιο

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ένας από τους διασημότερους αθλητές σε όλον τον κόσμο αλλά και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, καθώς υπέγραψε «χρυσό» ισόβιο συμβόλαιο με τη «Nike».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και συγκεκριμένα με το περιοδικό «GQ», όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Μάβερικ Κάρτερ, γι' αυτό το συμβόλαιο ζωής ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ θα εισπράξει πάνω από το εξωπραγματικό ποσό τους ενός δισ. δολαρίων!

Ο Τζέιμς συνεργάζεται με την εταιρία αυτή από το Μάιο του 2003, όταν υπέγραψε επταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 93 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό-ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Τον Μάρτιο του 2010 υπέγραψε νέο 7ετές συμβόλαιο με εκτιμώμενες συνολικές απολαβές 105 εκατομμύρια δολάρια και τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβόλαιου για το υπόλοιπο της ζωής του.

Είναι ο 6ος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του έτους, πίσω από τους Φλόιντ Μέιγουεδερ (πυγμαχία), Μάνι Πακιάο (πυγμαχία), Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο) και Ρότζερ Φέντερερ (τένις).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης