Η χώρα με την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2021

Στρέψτε τη ματιά σας προς Σκανδιναβία μεριά, καθώς στην κορυφή βρίσκεται η Φινλανδία.

Ανάμεσα σε 165 χώρες του πλανήτη, οι οποίες συμβάλλουν περισσότερο στο παγκόσμιο ΑΕΠ, η Φινλανδία φαίνεται να βρίσκεται στην 1η θέση αυτών που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με αναφορά του CEOWORLD magazine 2021, ενώ η Δανία και η Νορβηγία βρίσκονται στη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.

Η λίστα συνεχίζεται με το Βέλγιο στην 4η θέση, τη Σουηδία στην 5η, ενώ τις επόμενες θέσεις μέχρι τη δεκάδα κατακτούν η Ελβετία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Η Συρία βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, στην τελευταία θέση πίσω από το Σουδάν, το Μοντσεράτ, τη Βόρεια Κορέα και το Comoros, ενώ την Ελλάδα βρίσκουμε στην 31η θέση, μια θέση πάνω από την Κύπρο και κάτω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πώς προέκυψε, όμως, αυτή η κατάταξη; Περισσότεροι από 258 χιλιάδες άνθρωποι ερωτήθηκαν προκειμένου να αξιολογηθούν οι χώρες με βάση συγκεκριμένους παράγοντες, όπως, σταθερότητα, ισότητα, ασφάλεια, διαφάνεια, δημόσια υγεία, πολιτισμική επιρροή, εκπαιδευτικό σύστημα κ.ο.κ.

Η Φινλανδία φάνηκε να πληροί τις προδιαγραφές στους περισσότερους τομείς, ως πολιτικά σταθερή, ασφαλής και με καλό δημόσιο σύστημα υγείας, συγκεντρώνοντας σκορ 99,06 στα 100 –η Ελλάδα αντίστοιχα συγκέντρωσε 83,39 στα 100.

Το CEOWORLD magazine συνέθεσε ένα πάνελ ειδικών για να διαχειριστούν τα δεδομένα από πηγές όπως EIU Index, World Economic Forum, Global Insight, the Global Gender Gap Index, Better Life Index, CIA World Factbook, World Bank, όπως και από τη δική του έρευνα.

 

Πηγή: Clickatlife

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης