Η σύμμαχος... ΗΠΑ βούτηξε και δεύτερο αεροπλάνο που μετέφερε από Κίνα, μάσκες στην Ευρώπη! Οργή για τη νέα πειρατεία

Είναι οι ΗΠΑ σύμμαχος χώρα για την Ευρώπη; Πρώτα αγόρασαν φορτίο δίδοντας τριπλάσια χρήματα λίγο πριν απογειωθεί για την Ευρώπη. Τώρα η ίδια η αμερικανικη κυβέρνηση «κατέσχεσε» μάσκες προστασίας που είχε παραγγείλει η αστυνομία του Βερολίνου από την Κίνα και βρίσκονταν καθ' οδόν προς τη Γερμανία. Και αυτό το πλήρωσαν με καπέλο! 

Συγκεκριμένα, η αστυνομία είχε παραγγείλει και προπληρώσει 400.000 μάσκες τύπου FFP-2 στην αμερικανική εταιρία 3Μ, στην Κίνα. Οι 200.000 από αυτές επρόκειτο να φθάσουν στο Βερολίνο μέσω Μπανγκόκ, αλλά παρενέβησαν, όπως πιστεύεται, οι αμερικανικές αρχές και τις κατηύθυναν στις ΗΠΑ. 

«Αυτή η συμπεριφορά είναι μια σύγχρονης μορφής πειρατεία. Δεν φέρεται έτσι κανείς στους εταίρους του. Ακόμη και σε εποχές κρίσης δεν επιτρέπεται να εφαρμόζονται πρακτικές άγριας Δύσης. Ζητώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καλέσει τις ΗΠΑ να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας κ. Γκάιζελ.

Και στην πε΄ριπτωση αυτή, όπως γράφει η εφημερίδα «Welt», μια αμερικανική εταιρία παρενέβη και προσέφερε στον κατασκευαστή ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαν καταβάλει οι Γερμανοί, οι οποίοι, διευκρινίστηκε, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η Γερμανία αναλαμβάνει πλέον η ίδια κεντρικά την προμήθεια μασκών και ότι περίπου 20 εκατομμύρια κομμάτια βρίσκονται ήδη σε διαδικασία παράδοσης. Ειδικά αεροσκάφη πετούν από τη Σανγκάη στη Φρανκφούρτη και από εκεί οι μάσκες φορτώνονται σε φορτηγά τα οποία συνοδεύει η αστυνομία.

«Ένα από τα μαθήματα αυτής της κρίσης είναι ότι η παραγωγή τέτοιων ειδών θα πρέπει να επιστρέψει στη Γερμανία», τόνισε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης