Η Ντάϊαντ Νταϊάνα που αποπειράθηκε να κολυμπήσει από τις κουβανικές ακτές έως τη Φλόριντα εγκατέλειψε την προσπάθειά της

Η 62χρονη Αμερικανίδα Νταϊάνα Νάϊαντ, που αποπειράθηκε να κολυμπήσει από τις κουβανικές ακτές έως το Κι Ουέστ, στη Φλόριντα, εγκατέλειψε νωρίτερα σήμερα τον αγώνα της, που διήρκεσε ωστόσο 60 ολόκληρες ώρες, ενώ απείχε απ’ τον προορισμό της 75 ναυτικά μίλια- γι’ αυτήν κάπου 35-40 ώρες κολύμπι.

Τούτο συνέβη «εξαιτίας της παρουσίας μεγάλων και 'επιθετικών' μεδουσών, αλλά και των ισχυρών αντίθετων ρευμάτων», δήλωσε η ίδια.

Κολυμπούσε «ύπτιο», ώστε το κεφάλι της να εξέχει απ’ το νερό και να μη μπορούν οι μέδουσες να τσιμπήσουν, είπε.

Οι γιατροί που την συνοδεύουν έκαναν στην Νάϊαντ ενέσεις, ώστε αυτή να ανακουφιστεί από τα τσιμπήματα στο υπόλοιπο σώμα της.

Πρόκειται για μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 155 ναυτικών μιλίων, σε μια περιοχή όπου οι καρχαρίες δεν είναι απόντες. Μάλιστα, η κολυμβήτρια αρνήθηκε να μπει στο εσωτερικού προστατευτικού κλωβού για τους καρχαρίες, όπως δηλαδή έπραξε (το 1997) η κολυμβήτρια Σούζι Μαρόνι και κατάφερε, έτσι, να φθάσει κολυμπώντας στη Φλόριντα.

Επρόκειτο για την τέταρτη κατά σειράν απόπειρα της Νάϊαντ να κολυμπήσει σε όλη τη συγκεκριμένη διαδρομή, για να γιορτάσει, όπως δήλωσε στην Κούβα, τα επικείμενα 63α γενέθλιά της. Η πρώτη, χρονολογείται από το 1978. Άλλη μια ανεπιτυχής απόπειρα έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, όμως η κολυμβήτρια παρουσίασε, τότε, αλλεργικό άσθμα.

Φέτος - κάθε 90 λεπτά - η Νάϊαντ έτρωγε ελαφρά, κοντά στο πλοίο συνοδείας, χωρίς πάντως να το αγγίξει.

Η ίδια δεν αποσαφήνισε, σήμερα, εάν σκοπεύει να επαναλάβει το εγχείρημα της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Με Πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης