Η Νέα Υόρκη γιορτάζει την απελευθέρωση από την πανδημία με bodypainting

Όποιοι πέρασαν από την Union Square στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ημέρες, είδαν ένα ασυνήθιστο θέαμα: Άνθρωποι που πόζαραν γυμνοί, με το σώμα τους καλυμμένο με σχέδια λουλουδιών και αστέρια βαμμένα σε έντονα χρώματα.

Μία ομάδα 26 καλλιτεχνών και 45 μοντέλων γιόρτασαν την όγδοη ετήσια Ημέρα Bodypainting NYC, χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως καμβά τους για να προωθήσουν μηνύματα όπως η θετικότητα του σώματος.


REUTERS/JEENAH MOON
 

«Η ιδέα της εκδήλωσης είναι πραγματικά να προωθήσει την ελεύθερη έκφραση και αποδοχή όλων των ανθρώπων, των ιδεών τους ως καλλιτεχνών και επίσης του σώματός τους», δήλωσε ο καλλιτέχνης Άντι Γκόλουμπ, ο κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης.

Ήταν επίσης ένας τρόπος να γιορτάσει η Νέα Υόρκη την ανάδυση από τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού μετά από περισσότερο από ένα χρόνο περιορισμών που ανάγκασαν την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται σχεδόν να ακινητοποιηθεί.


REUTERS/JEENAH MOON
 

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η Νέα Υόρκη βελτιώνεται και αυτή είναι πραγματικά μια εποχή ανθεκτικότητας», δήλωσε ο Ρόκετ Όσμπορν, αρχιτέκτονας στη Νέα Υόρκη.


REUTERS/JEENAH MOON
 

Τα μοντέλα στέκονταν κάτω από σκηνές στην πολυσύχναστη πλατεία καθώς καλλιτέχνες ζωγράφιζαν το πρόσωπο και το σώμα τους. Άλλοι πόζαραν σε σκηνικά που έχουν δημιουργηθεί για την εκδήλωση για να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο έργο τέχνης καθώς οι περαστικοί σταματούσνα για να τραβήξουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.


REUTERS/JEENAH MOON
 

Ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε μία ζεστή ημέρα που, ευτυχώς για τους διοργανωτές, δεν ήταν τόσο έντονη ώστε να λιώσει το χρώμα.


REUTERS/JEENAH MOON
 

«Νομίζω ότι είναι όμορφο, το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να βγουν και να είναι όπως θα έπρεπε», δήλωσε ένας κάτοικος του Κουίνς, γλύπτης Γρηγόριος Βαλεντίνος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης