Η νέα τακτική Πούτιν: Χτυπά ευθέως τους Ουκρανούς πολίτες

Η αποτυχία της Ρωσίας να επιβάλλει σε λίγες ημέρες τα θέλω της στην Ουκρανία ταν αναγκάζει να αλάξει τακτική. Με πάνω από 100.000 νεκρους και τραυματίες στρατιώτες - γιατί άραγε; - τώρα έχει διπλό στόχο: Να κρατήσει τα εδάφη πέραν του φυσικού συνόρου που είναι ο Δνείπερος και να επιτίθεται στους... πολίτες.

Ηεπίθεση στους πολίτες είνα έγκλημα πολέμου αφού οι Ρώσοι καταστρέφουν υποδομές, σχολέια (πάνω από 300), ακόμα και πολυκατοικίες. 

Η Ουκρανία ζήτησε ήδη, «επιπλέον στήριξη» από την ΕΕ για να περάσει τον χειμώνα, αφού σχεδόν οι μισές ενεργειακές της υποδομές έχουν «τεθεί εκτός λειτουργίας» λόγω των μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών, με τις αρχές του Κιέβου να προειδοποιούν για ενδεχόμενη «πλήρη διακοπή» της ηλεκτροδότησης.

Με τη θερμοκρασία στην Ουκρανία να πέφτει και το Κίεβο να βλέπει το πρώτο χιόνι για φέτος, αξιωματούχοι εργάζονται για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα έπειτα από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας, η Ukrenegro, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε έξι ευρείες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών από τις 10 Οκτωβρίου ως τις 15 Νοεμβρίου.


Ο ΟΗΕ από την πλευρά του προειδοποίησε ότι οι ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια και νερό στην Ουκρανία εγείρουν τον κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής τον χειμώνα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι η ΕΕ και οι εταίροι της σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, το οποίο κατηγορείται ότι προσέφερε drones στη Ρωσία τα οποία χρησιμοποιεί για να πλήξει την Ουκρανία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης