Η Μέρκελ στην Πορτογαλία εν μέσω αντιδράσεων

"Μέρκελ είσαι ανεπιθύμητη" λένε διανοούμενοι και καλλιτέχνες στην Πορογαλία ενόψει της εκεί επίσκεψής της. Η Μέρκελ είναι «πρωτεργάτης του νεοφιλελεύθερου δόγματος που καταστρέφει την Ευρώπη», γράφουν στην επιστολή οι Πορτογάλοι - μεταξύ τους η συγγραφέας Αλίς Βιέιρα, ο σκηνοθέτης Αντόνιο Πέντρο Βασκονσέλος, ο δημοσιογράφος Ντανιέλ Ολιβέιρα, ο ιστορικός Φερνάντο Ρόζας, ο κοινωνιολόγος Αντόνιο Πέντρο Ντόρες και ο τραγουδιστής Κάρλος Μέντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, της πρώτης που πραγματοποιεί στην Πορτογαλία, η Μέρκελ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα και με τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσος Κοέλιο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα εκφωνήσει επίσης ομιλία στα εγκαίνια του οικονομικού φόρουμ στο Centro Cultural de Belem (CCB), στη Λισσαβόνα. Στην επίσκεψη, που θα διαρκέσει μόνο λίγες ώρες, η Μέρκελ θα συνοδεύεται από γερμανούς επιχειρηματίες.
Θα επισκεφθεί επίσης το εργοστάσιο της Volkswagen, 40 χλμ. νοτίως της Λισσαβόνας, στο οποίο απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης