Η Μέρκελ έχει πρόταση εργασίας από τον ΟΗΕ

Μετά από 16 χρόνια ως καγκελάριος, η Άνγκελα Μέρκελ αποχώρησε από την πολιτική σκηνή τον περασμένο Δεκέμβριο. Συνταξιούχος πλέον η Μέρκελ, δέχτηκε πρόταση εργασίας από τα Ηνωμένα Έθνη: Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα ήθελε να απασχολήσει την 67χρονη Μερκελ σε συμβουλευτικό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa από κύκλους του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες πρόσφερε στη Μέρκελ την προεδρία ενός υψηλόβαθμου συμβουλευτικού οργάνου για τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να εξυπηρετήσει ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ο Γκουτέρες διατύπωσε την προσφορά του  σε μια επιστολή προς τη Μέρκελ, γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από τη Μέρκελ, ανέφερε το dpa. Επισήμως, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών δεν θέλησαν να σχολιάσουν την προσφορά.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Παγκόσμια Δημόσια Αγαθά είναι ένα από τα εμβληματικά έργα του Γκουτέρες για τη μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών στη δεύτερη θητεία του, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην έκθεσή του για τον μετασχηματισμό του ΟΗΕ πέρυσι, ο γενικός γραμματέας έγραψε: «Θα ζητήσω από ένα συμβουλευτικό συμβούλιο υψηλού επιπέδου, με επικεφαλής πρώην ηγέτες, να εντοπίσει τα παγκόσμια δημόσια αγαθά και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπου οι βελτιώσεις στη διακυβέρνηση είναι πιο επείγουσες».

Σύμφωνα με τον Γκουτέρες, η πανδημία  έχει αποκαλύψει μεγάλα κενά στη διεθνή συνεργασία. Το προβλεπόμενο συμβουλευτικό όργανο θα πρέπει να δώσει ώθηση για ανανέωση πρακτικών και αρχών δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης