Η Κλίντον πήρε 400 εκατ. δολάρια χορηγίες και 235.000 δολάρια ανά... ομιλία

Πακτωλός χρημάτων στα πόδια των Κλίντον. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αμερικανικό οργανισμό ερευνών Center for Responsive Politics, μεταξύ του 1999 και του 2016 μόνο η κυρία Κλίντον συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 400 εκατ. δολάρια σε χορηγίες για τις τέσσερις προεκλογικές εκστρατείες της (δύο για τη Γερουσία και δύο για την προεδρία).

Η μεγαλύτερη ομάδα υποστήριξής της όλο αυτό το διάστημα ήταν μεγάλες δικηγορικές φίρμες αλλά και τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, οι Goldman Sachs, Citibank και JP Morgan. Καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής πορείας της οι χορηγοί της προέρχονταν επίσης από τους κλάδους των επενδύσεων και των ασφαλειών, που έχουν δωρίσει πάνω από 14 εκατ. δολάρια, ενώ από τον χρηματοοικονομικό και εμπορικό τραπεζικό τομέα έχουν συνεισφέρει περί τα 7,8 εκατ. δολάρια. 

ΕΜΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ... ΟΜΙΛΙΕΣ

ένα ακόμη αγκάθι για την Κλίντον αποτελεί το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της Wall Street την «προσλάμβαναν» για να παραχωρεί ομιλίες. Οι φορολογικές δηλώσεις της υποψήφιας για την αμερικανική προεδρία και φαβορί για τον γύρο της Κυριακής, καθώς και λεπτομερείς αναφορές στον Τύπο, υποδηλώνουν ότι κέρδισε σημαντικά ποσά δίνοντας ομιλίες σε μεγάλες τράπεζες μέχρι που ξεκίνησε την προεδρική εκστρατεία της. Το 2013 φέρεται να ελάμβανε περί τα 225.000 δολάρια ανά ομιλία.

* Ο Μπένι Σάντερς σχολιάζοντας τα παραπάνω είπε μόνο δυο λέξεις: "Έχει εξαγοραστεί".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης