Η Ιαπωνία μέτρησε ότι έχει 7.000 περισσότερα νησιά

7.000 περισσότερα νησιά αποκάλυψε πως έχει η Ιαπωνία σε σχέση με όσα πίστευε πως είχε προηγουμένως. Η ψηφιακή χαρτογράφηση από την Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας (GSI) διαπίστωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 14.125 νησιά στην ιαπωνική επικράτεια, υπερδιπλάσια από τα 6.852 που γνώριζε και επίσημα από μια έκθεση του 1987 από την ιαπωνική ακτοφυλακή, συμφωνα με το CNN.

Η Αρχή επισήμανε ότι ενώ δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία για τον τρόπο καταμέτρησης των νησιών, χρησιμοποιήθηκε και σε αυτή την καταμέτρηση το ίδιο κριτήριο, αυτού του μεγέθους με την προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη πριν από 35 χρόνια. Διευκρινίζεται επίσης ότι ο νέος αριθμός των νησιων δεν περιλαμβάνει καμία τεχνητά ανακτημένη γη.

Τα νησιά που περιβάλλουν την Ιαπωνία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών εδαφικών διαφορών.

Η Ιαπωνία διεκδικεί τα νησιά των νότιων Κουρίλων που κατέχονται από τη Ρωσία , τα οποία το Τόκιο αποκαλεί Βόρεια Εδάφη, μια διαμάχη που χρονολογείται από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα τα κατέλαβαν από την Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία ισχυρίζεται επίσης ότι έχει μια ιστορική αξίωση για τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, τα οποία διαχειρίζεται επί του παρόντος, αλλά η Κίνα έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης