Η ελληνική κρίση γίνεται show στο βρετανικό Channel4 Οι βρετανοί διασκεδάζουν με τις παθογένειες της Ελλάδας

Τα γραφεία του Channel 4 στο Λονδίνο

Με τον τίτλο «Go Greek for a week» και πηγή έμπνευσης την κρίση της ελληνικής οικονομίας ένα νέο τηλεπαιχνίδι κάνει απόψε την πρεμιέρα του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.

Βασισμένο στα πιο ζοφερά στερεότυπα που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στις χώρες του εξωτερικού και τα οποία σχετίζονται με τους έλληνες και την ελληνική πραγματικότητα το παιχνίδι φιλοδοξεί να καταδείξει τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του σταθμού κατά τη διάρκεια της εκπομπής τρεις βρετανικές οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν α λα ελληνικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει την γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει ακόμα στους κομμωτές, και άλλες 600 περίπου επαγγελματικές κατηγορίες να συνταξιοδοτούνται πρόωρα με παχυλές συντάξεις επειδή ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

Ένας οδηγός λεωφορείου θα επωφεληθεί από τις συνθήκες εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των μέσων μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και λαμβάνει επιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον "ελληνικό τρόπο", όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να δηλώνει μόνο ένα μικρό μέρος του πραγματικού του εισοδήματος.

Η εκπομπή θα διανθίζεται από συνεντεύξεις ειδικών που θα εξηγούν τις αιτίες της τραγωδίας που λέγεται ελληνικό δημόσιο χρέος.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης