Η Δύση σχεδιάζει εκκαθάριση τζιχαντιστών στη Λιβύη

Αποκατάσταση της... τάξης σχεδιάζουν για την Λιβύη οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Δηλώνουν έτοιμοι να εξοπλίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των εδαφών της Λιβύης, η οποία σπαράσσεται από σειρά εσωτερικών συγκρούσεων, με πρωταγωνιστές και εκεί τους βάρβαρους τζιχαντιστές του ISIS.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Λιβύης Φαγέζ αλ Σαράτζ τόνισε από την πλευρά του ότι θα παράσχει κατάλογο με τα οπλικά συστήματα τα οποία έχει ανάγκη ο στρατός της χώρας του. Τα όπλα θα παραδοθούν παρά το διεθνές εμπάργκο όπλων στις διάφορες ομάδες και παρατάξεις που δρουν στο έδαφος της Λιβύης.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες έχουν εγκατασταθεί στη Λιβύη εκμεταλλευόμενες το χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μοαμάρ Καντάφι ύστερα από αεροπορική εκστρατεία του ΝΑΤΟ, επικεφαλής της οποίας ήταν η Βρετανία και η Γαλλία.

Σημειωτέον ότι ειδικές δυνάμεις από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, δρουν στη Λιβύη, λαμβάνοντας μέρος σε μια αποστολή κατά του ISIS, όμως τα σχέδια για την ανάπτυξη 6.000 στρατιωτών από την Ευρώπη, υπό την ηγεσία της Ιταλίας, δεν προωθούνται επί του παρόντος.

Μια τέτοια κίνηση σε τόσο ρευστό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ζωών Ευρωπαίων και σε υψηλό πολιτικό κόστος για τις κυβερνήσεις της Δύσης.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης