Η Γερμανία προσφέρει συστήματα Patriot στην Πολωνία

Η Γερμανία προσέφερε την ανάπτυξη συστοιχίας ή συστοιχιών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Πολωνία, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της σε εφημερίδα.

Οι δηλώσεις της έρχονται μετά το πυραυλικό χτύπημα σε πολωνικό έδαφος την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πύραυλος που χτύπησε πολωνικό χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, πιθανόν προήλθε- σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές και το ΝΑΤΟ πιθανότατα προήλθε από την ουκρανική αεράμυνα.

«Προσφέραμε στην Πολωνία τη βοήθειά μας για την άμυνα του εναέριου χώρου της με τα Eurofighters μας και με τα συστήματα αεράμυνας Patriot», δήλωσε η Λάμπρεχτ σύμφωνα με την Rheinische Post.

Η Γερμανία σκοπεύει επίσης να επεκτείνει την ανάπτυξη των συστοιχιών Patriot στη Σλοβακία έως το 2023 «και ίσως ακόμη περισσότερο», είπε.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναζητήσει τρόπους ενίσχυσης της αεράμυνας στις δύο χώρες και στα έθνη της Βαλτικής, δήλωσε επίσης.

Να σημειωθεί ότι συστήματα όπως είναι το αμερικανικής κατασκευής Patriot (Raytheon) είναι σχεδιασμένα για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων.

Η Γερμανία διέθετε 36 συστήματα Patriot όταν θεωρείτο κράτος της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 12 τέτοια συστήματα, δύο από τα οποία είναι ανεπτυγμένα στη Σλοβακία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης