Η βιομηχανία κατεψυγμένου κρέατος οδηγείται σε καταστροφική πτώση

Η παγκόσμια βιομηχανία κατεψυγμένου κρέατος πλήττεται από το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας. Ήδη υπάρχουν ερωτήματα για το αν αυτές θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εμπορεύονται με επιτυχία τα προϊόντα τους.

Η Findus αποτελεί την πιο σημαντική εταιρεία στη Μ. Βρετανία, η οποία εμπλέκεται στο διατροφικό σκάνδαλο και αντικείμενό της αποτελεί η παραγωγή έτοιμων γευμάτων με κατεψυγμένο κρέας. Η Findus δραστηριοποιείται για περρισότερα από πενήντα χρόνια και οι παγκόσμιες πωλήσεις της ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο λίρες, το 2011.

 Το ξέσπασμα του σκανδάλου αναμένεται να οδηγήσει σε κατάρρευση τις εξαγωγές της, καθώς το πακέτο γεύματος με λαζάνια και κρέας αφαιρέθηκε ήδη από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, καθώς, ανακαλύφθηκε να περιέχει 100% κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με τον Βινς Μίτσελ, καθηγητή μάρκετινγκ στην Cass Business School του Λονδίνου, «δεν είναι μόνο η Findus που θα πληγεί αλλά και ολόκληρη η βιομηχανία επεξεργασμένου κρέατος. Εμπιστευόμασταν όλο και περισσότερο τα σούπερ-μάρκετ σε αυτόν τον τομέα και αυτή η καταπάτηση της εμπιστοσύνης, θα πληγεί ανεπανόρθωτα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης