Η απόδραση της καμηλοπάρδαλης από νησί που βυθίζεται

Καταγράφηκε σε βίντεο η επιχείρηση διάσωσης εννέα καμηλοπαρδάλων οι οποίες μπαίνουν σε βάρκες για να ξεφύγουν από το νησί που ζούσαν μέχρι σήμερα επειδή εκεί κινδυνεύουν.

Αγώνα δρόμου δίνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Αφρική να διασώσουν εννέα καμηλοπαρδάλεις που εγκλωβίστηκαν στο νησί Longicharo στην Κένυα.

Το νησί βρίσκεται στην λίμνη Baringo σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από τις ακτές. Οι καμηλοπαρδάλεις είχαν οδηγηθεί στο νησί πριν μερικά χρόνια από τις τοπικές Αρχές για να προστατευτούν από τους λαθροκυνηγούς.

Έντονες βροχοπτώσεις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή οδήγησαν σε συνεχείς πλημμύρες και καθιζήσεις με πολλά σημεία του νησιού  κυριολεκτικά να βυθίζονται.

Αρχικά επιλέχθηκε η λύση να παραμείνουν στο νησί οι καμηλοπαρδάλεις και να αποστέλλονται εκεί οι απαραίτητες για αυτές ποσότητες τροφής.

Όμως η συνεχιζόμενη καταστροφή του νησιού περιόριζε ολοένα και περισσότερο τον ζωτικό χώρο των τεράστιων ζώων και κρίθηκε ότι πρέπει πλέον να απομακρυνθούν από εκεί. Ήταν όμως ένα δύσκολο εγχείρημα για διαφόρους λόγους.

Το σχέδιο απεγκλωβισμού των καμμηλοπαρδάλων ξεκίνησε πριν από 15 μήνες και χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να μπει η πρώτη καμηλοπάρδαλη στην βάρκα που την μετέφερε στην στεριά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου με τις τελευταίες δύο, μια μητέρα με το μικρό της να μπαίνουν στην βάρκα που τις οδήγησε σε ασφαλές μέρος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης