Η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη μια σειρά από πολυαναμενόμενα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων οικονομικών κυρώσεων, για την παραβίαση κυβερνητικών και ιδιωτικών δικτύων και μια σειρά άλλων μέτρων, όπως αναφέρουν οι New York Times και το Bloomberg.

Οι κυρώσεις θα είναι «ορατά και αόρατα» βήματα, όπως λέει η πλευρά Μπάιντεν, για την κυβερνοεπίθεση που έμεινε γνωστή ως SolarWinds, για την εκτίμηση της C.I.A. ότι η Ρωσία προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει μαχητές στο Αφγανιστάν για να επιτεθούν σε αμερικανικά στρατεύματα και στη μακροχρόνια προσπάθεια της Ρωσίας να παρέμβει στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι κινήσεις θα περιλαμβάνουν την απέλαση περιορισμένου αριθμού διπλωματών, όπως έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα ως απάντηση στις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις εκλογές πριν από πέντε χρόνια.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό το σύνολο δράσεων θα αποδειχθεί επαρκές για να αποτρέψει τη Ρωσία από περαιτέρω ενέργειες, να επηρεάσει επιχειρήσεις ή προσπάθειες απειλής για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, οι κυρώσεις προορίζονται ώστε να μειώσουν περαιτέρω τις προηγούμενες προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, στοχεύοντας το κρατικό χρέος της χώρας.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής διοίκησης ήταν αποφασισμένοι να συντάξουν μια απάντηση που θα επέβαλε πραγματικό κόστος στη Μόσχα, καθώς πολλοί προηγούμενοι γύροι κυρώσεων έχουν αποδυναμωθεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης