ΗΠΑ: Iσχυρές αναταράξεις σε πτήση της JetBlue – 8 τραυματίες

Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν τη Δευτέρα λόγω ισχυρών αναταράξεων που σημειώθηκαν στη διάρκεια πτήσης της JetBlue, λίγη ώρα πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το Airbus A320 είχε απογειωθεί από το Γουαγιακίλ του Ισημερινού με προορισμό το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα. Κοντά στην Τζαμάικα, οι επιβαίνοντες έζησαν δραματικές στιγμές εξαιτίας έντονων αναταράξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Φλόριντα, ασθενοφόρα διακόμισαν σε νοσοκομείο επτά ταξιδιώτες και ένα μέλος του πληρώματος που είχαν τραυματιστεί.

Το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για την πτήση 1256 της JetBlue.

Τον Αύγουστο, τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας αναταράξεων πάνω από την Ατλάντα σε πτήση της Delta Air Lines. Επίσης, τον Ιούλιο, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε ανάλογο περιστατικό σε πτήση της Allegiant Air από τη Βόρεια Καρολίνα στη Φλόριντα. 

Σύμφωνα με στοιχεία της FAA, το 2022 τέσσερις ταξιδιώτες και 13 μέλη πληρωμάτων αεροσκαφών τραυματίστηκαν εξαιτίας αναταράξεων σε πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης