ΗΠΑ: Στο «ρινγκ» του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Μπλούμπεργκ

«Πρεμιέρα» στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος πραγματοποιεί ο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Στην πρώτη του τηλεμαχία, ο 77χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα έρθει αντιμέτωπος με αντιπάλους όπως ο Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκφωνούσε ομιλίες που κάποιος άλλες έγραφε γι’ αυτόν, καθώς και με τον ανερχόμενο Πιτ Μπούτιτζεζ, τον οποίο αποκαλεί απλώς «δήμαρχο μίας πόλης».

Ορισμένοι από τους αντιπάλους του έχουν καταστήσει σαφές ότι βλέπουν αυτήν την τηλεμαχία ως την καλύτερη ευκαιρία να θέσουν στο στόχαστρο τον Μπλούμπεργκ, ο οποίος ανεβαίνει σταθερά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Μπλούμπεργκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κληθεί να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις που αφορούν αφενός τη στήριξή του στο παρελθόν σε πολιτικές που έχουν επικριθεί ως ρατσιστικές διακρίσεις, ενώ θα κληθεί επίσης να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην κριτική που του ασκείται – και από τον κύριο αντίπαλό του, τον Μπέρνι Σάντερς - ότι  προσπαθεί να αγοράσει τις εκλογές με την αυτοχρηματοδοτούμενη εκστρατεία του.

Μέχρι στιγμής, το προβάδισμα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος κατέχει ο γερουσιαστής από το Βερμόντ Σάντερς, το οποίο εκτιμάται μάλιστα ότι θα διατηρήσει και μετά τις τοπικές συνελεύσεις στη Νεβάδα, το Σάββατο.    

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των συνελεύσεων (caucuses), οι αρχές στη Νεβάδα έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή, η οποία προκάλεσε χάος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αντίστοιχης διαδικασίας στην Αϊόβα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης