ΗΠΑ: Παραμονή της κατάσχεσης στοιχείων, συνεργάτες του Τραμπ απομάκρυναν κουτιά με έγγραφα

Δύο υπάλληλοι του Ντόναλντ Τραμπ μετέφεραν κουτιά με χαρτιά στο Μαρ-α-Λάγκο μια μέρα πριν το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισκεφθεί την κατοικία του πρώην προέδρου για να συγκεντρώσει απόρρητα έγγραφα, ανέφερε την Πέμπτη η Washington Post.

Η Post, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι οι ερευνητές θεωρούν το χρονοδιάγραμμα -λίγο πριν οι πράκτορες του FBI και ένας εισαγγελέας επισκεφθούν το θέρετρο της Φλόριντα για να ανακτήσουν τα έγγραφα που ζητήθηκαν ως μέρος κλήτευσης- ως πιθανή ένδειξη παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης.

Οι ανακριτές έχουν στοιχεία, ανέφερε η εφημερίδα, ότι ο τέως πρόεδρος διατηρούσε απόρρητα έγγραφα σε εμφανές σημείο στο γραφείο του και τα είχε δείξει σε άλλους.

Επίσης, φέρεται να πραγματοποίησε «μια «πρόβα τζενεράλε» για τη μετακίνηση ευαίσθητων χαρτιών» μαζί με την ομάδα του προτού κληθούν τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με την έκθεση.

Ενας από τους δικηγόρους του κ. Τραμπ είπε στην Post ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να βοηθήσει τον συνεργάτη του τέως προέδρου, Γουόλτ Ναούτα, και δεν ήξερε τι περιείχαν τα κουτιά.

«Εμφανίζεται σε βίντεο ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο να βοηθά τον Γουόλτ Ναούτα να μεταφέρει κουτιά σε έναν αποθηκευτικό χώρο στις 2 Ιουνίου 2022. Ο πελάτης μου είδε τον κ. Ναούτα να μετακινεί τα κουτιά και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει», είπε ο δικηγόρος Τζον Ιρβινγκ στην Post.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης