ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας του Πόρτλαντ, ζητώντας να τη διαδεχθεί Αφροαμερικανός αξιωματικός

Tην παραίτησή της ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Τζέιμι Ρες, αρχηγός της αστυνομίας στο Πόρτλαντ, της πολιτείας Όρεγκον, ζητώντας να τη διαδεχθεί ο Αφροαμερικανός αξιωματικός Τσακ Λοβέλ.

«Άκουσα, και η κοινότητα μας, εσείς, είπατε δείξτε μας ότι αλλάζετε», εξήγησε η Ρες μέσω Twitter.«Όλα αρχίζουν με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Προχωράω σε αυτή την αλλαγή ηγεσίας με όλη μου την καρδιά» πρόσθεσε.

Η Ρες επικρίθηκε για το πώς χειρίστηκε τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στη μεγαλύτερη πόλη της Όρεγκον, εν μέσω των κινητοποιήσεων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ.

Η Ρες ήταν μόλις έξι μήνες στο αξίωμα όταν έκανε την απροσδόκητη ανακοίνωση.

Ο Λοβέλ είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ευελπιστεί ο διορισμός του να αποτελέσει την «αρχή της επούλωσης των πληγών» της κοινότητας και πρόσθεσε πως θεωρεί «καθήκον» του να συμβάλει σε αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian.

Η αστυνομία πολλών μεγάλων πόλεων βρέθηκε αντιμέτωπη με σωρεία επικρίσεων στις ΗΠΑ, καθώς ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς - αποτάχθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση έκτοτε - έθεσε στο επίκεντρο της προσοχής τα ζητήματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας εναντίον μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης