ΗΠΑ: Ξαναμετρούν τις ψήφους στην Τζόρτζια

O επικεφαλής αξιωματούχος των Ρεπουμπλικάνων στη Τζόρτζια, Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, διέταξε την επανακαταμέτρηση με το χέρι όλων των ψήφων της πολιτείας, μία κίνηση που υπερασπίστηκε ένθερμα ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα, 14.000 ψήφων, στην πολιτεία που κέρδισε ο Τραμπ το 2016. Όπως επισημαίνεται ακόμη κι αν ο κ. Τραμπ κέρδιζε τη Τζόρτζια, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επί του παρόντος έχει 279 εκλεκτορικές ψήφους, έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με τους New York Times θεωρείται απίθανο να αλλάξει το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σε εθνικό επίπεδο το προβάδισμα Μπάιντεν διευρύνεται σημαντικά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η απόσταση των δύο είναι 5,1 εκατομμύρια ψήφους ή 3,4%.

Στο μεταξύ, το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου κατέθεσε αγωγή στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της νομικής στρατηγικής του.

Η ομάδα του Τραμπ προσέφυγε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη, προσπαθώντας να εμποδίσει το Μίσιγκαν να επικυρώσει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Το 2016 ο Τραμπ είχε κερδίσει αυτήν την Πολιτεία, όμως τώρα υπολείπεται του Μπάιντεν κατά 148.000 ψήφους, ή 2,6%, σύμφωνα με τα ανεπίσημα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής, οι δικαστές έχουν απορρίψει πολλές προσφυγές του Τραμπ και οι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι δικαστικοί αγώνες έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης