ΗΠΑ: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων μετά την ενεργοποίηση των υπηρεσιών 5G

Η αεροπορική εταιρία American Airlines ανακοίνωσε χθες ότι είχε μερικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ως συνέπεια της προσφοράς υπηρεσιών 5G σε αμερικανικά αεροδρόμια, αλλά και μερικές πρόσθετες επιπτώσεις στον στόλο των περιφερειακών αεροσκαφών της.

Ο Ντέιβιντ Σέιμουρ, υπεύθυνος επιχειρησιακής λειτουργίας της American Airlines, ενημέρωσε τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι αναμένει πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) θα προχωρήσει σύντομα στην έκδοση επικαιροποιημένων επιχειρησιακών προϋποθέσεων για τα αεροσκάφη Airbus και τους περιφερειακούς στόλους. 

Οι νέες αυτές επιχειρησιακές προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην αναφερόμενη αεροπορική εταιρία να δραστηριοποιείται κανονικά στα περισσότερα αεροδρόμια. «Έχουμε δει μικρές επιχειρησιακές επιπτώσεις» δήλωσε ο Σέιμουρ.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία Korean Air ανακοίνωσε ότι θα επιχειρεί με αεροσκάφη 777 και 747 σε πτήσεις προς αεροδρόμια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της, μετά τις νέες οδηγίες που έλαβε από την FAA αναφορικά με τις υπηρεσίες 5G σε αμερικανικά αεροδρόμια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης